Cala Medina IG

Tabung Rumah ;-)

Thursday, 4 August 2016

Part 4 : Update :- Kunci Rumah RMMJ Fasa 6 - Ogos 2016


Kunci Rumah

Alhamdulilah, diberitahu kunci rumah untuk Fasa 6-J  RMMJ sudah boleh diambil bermula pada 8.8.2016 (isnin depan), beserta dengan bayaran  mainatainance RM1189.Tapi malangnya kami tak dapat hadir pada tarikh dan masa yng telah ditetapkan.Sebab suami ada exercise dalam hutan masa tu.So anyone yang dah amik kunci rumah , boleh tak share experience korang kat bawah ni.




Sebab dengar, kita tak boleh hantar wakil untuk ambil, even ada surat  kebenaran daripada  pemaju tu.What the....???....hishh...Betulke?

Previously Update:
Part 1
Part 2
Part 3

7 comments:

  1. Kalau boleh masa amik kunci.. biar la ada lelaki.. sebab kita akan dikejar oleh contractor chinese yg sibuk suruh buat renovation.. rimas..

    Btw.. nak tau selepas dapat offer letter dari LPPSA.. kita akan send balik ke LPPSA untuk setuju terima pinjaman.. selepas berapa minggu baru dapat jawapan pinjaman kita aktif?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohd Faizal:oo..macam tu ke..kalo tak silap saya , if dont have any prob tak smp sebulan pinjaman kita akan diaktifkan....

      Delete
  2. Yeahhh.. pinjaman lulus 29 ogos 2016... xsabar nak tanam pokok pelam kat tanah kosong tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulilah..happy to hear that...kami baru nak amik kunci rumah mingu..nie...eh pelam...boleh la bagi kamu sebiji dua nant..hee

    ReplyDelete
  5. Selepas kita sign dokumen gadaian.. next step buat ape ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. documnet gadaian yang mana ea...maaf terlupa pulak..

      Below saya copy previous update pasal rumah..yang saya pernah update Nov 2014 lalu:

      Rumah*
      Rumah almost 80% complete for sale and purchasing precedure
      Sedikit kronologi progress rumah pertama kami

      10.10.2014
      Got Official Letter from SUK - Bayar booking : RM 1000 to developer

      17.10.2014
      Jumpa lawyer untuk sign S&P agrement.Rumah pertama, so payment sangatlah murah, 30% less for stamping.So first payment for guaman dalam 4k.Daftar online di portal treasury.gov.my (sebab husband buat Goverment loan)

      3.11.2014
      Husband sent all the document to Sungai Petani, untuk dapat pengesahan dan sign Majikan.

      10.11.2014
      Pergi ke pejabat lawyer semula untuk ambik salinan guaman yang dorang dah proses (took 2 weeks jugak). Go to pemaju untuk dapatkan Borang 1

      12.11.2014
      Husband go to MINDEF untuk sent all the document

      harap membantu post di atas.

      Delete